Chanel
сн. БГНЕС

Chanel с поредното уникално ревю и реверанс към Мадмоазел Коко – ГАЛЕРИЯ

За поредна година Chanel представи уникалната си колекция Métiers d’Art. Събитието е извън календара на модните дефилета и замисъла му е да прави реверанс към всички, които допринасят за създаването на облеклата на марката. Дали става въпрос за снабдители на платове, дантела и копчета, модната къща всяка година прави специално ревю в тяхна чест на различни дестинации – Далас, Единбург, Мумбай, Ню Йорк.

Тази годината дефилето бе в меката на модата Париж.

Специално за него в декора на ревюто бе поставено стълбище, което е реплика на стълбите, водещи към частния апартамент на Коко Шанел на парижката Рю Камбон 31, където и до днес се помещават ателиетата и първия магазин на Chanel. Декорацията е дело на София Копола.

Колекцията е изцяло дело на наследничката на Лагерфелд Вирджини Виярд

Тя изобилства с емблематични за марката материи и аксесоари – туид, камелии, наслоени синджири с перли. Според модните критици колекцията е завръщане към типичния за Chanel стил, особено след стила на покойния Лагерфелд, който бе силно инспириран от Египет и Хамбург, особено за предходните Métiers d’Art. И показва индвидуализма на новата главна директорка на бранда.

Цялата колекция разгледайте по-долу:

 

- реклама -