коронавирус граница сърбин румънец висока температура

Чака се пробата на българин, пътувал до Сидни в самолет със заразен с Covid 19

Още няма регистриран случай на заразен с коронавирс в България. Двама българи са пътували с полет от Доха до Сидни. В самолета е имало болен от коронавирус.  Това каза здравният инспектор Ангел Кунчев.

Австралийските власти са съобщили на българските служби за случая. Българските граждани са били мъж и жена. Мъжът се е прибрал в България, момичето е останало в Австралия.

Направена е връзка с българите.

Мъжът, който си е в България  няма никаква клиника, добре се чувства човекът, каза Кунчев. А момичето, което работи там, не се е върнало и за него нямаме данни, посочи той.

Взети са проби от мъжа, които ще бъдат обработени, а резултатите ще станат ясни по-късно тази вечер или утре.

“ Към момента се очакват резултатите от общо 83 проби, взети от пациенти у нас. 36 от тях са взети в Стара Загора“, това обяви на днешния брифинг проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който е началник на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб.

„В момента във ВМА са настанени шестима пациенти, проявили симптоми на вируса, като трима от тях са готови да бъдат пуснати, веднага след като излязат резултатите. Към момента те не са готови, като предстои резултатите от тях да бъдат обявени до часове“, каза още шефът на ВМА. Той уточни, че е интересен скокът на заразените в Гърция. Италия не е обявила прекален скок, но около 3050 души има в Иран.
 

- реклама -