слънчево

Чака ни слънчев петък, но ще се задържи ли хубавото време и през уикенда?

Днес ще бъде слънчево с максимални температури между 22 и 27 градуса. Преди обяд на места в източните райони все още ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 22° и 27°

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 14°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица съществена промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони – и слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. В събота и неделя ще бъде почти тихо, а дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

източник: Фокус

- реклама -