Меган Маркъл, Хари, книжка, Пейката

Чак сега: Арчи и Лилибет официално са принц и принцеса

Чак сега: Арчи и Лилибет официално са принц и принцеса.

Преди това те бяха изписани като „Мастър Арчи Маунтбатън-Уиндзор“ и „Мис Лилибет Маунтбатън-Уиндзор“.

Кралски източници в момента се питат защо Бъкингамският дворец е чакал до сега, за да потвърди, че децата на принц Хари и Меган Маркъл са получили титлите принц и принцеса, когато това официално е трябвало да се случи още преди Коледа, пишат от Page Six, цитирани от edna.bg.

Дворецът актуализира уебсайта си дни след като беше разкрито, че крал Чарлз III лишава семейство Съсекс от дома им в Уиндзор, Фрогмор Котидж.

Говори се, че Чарлз е чакал да даде титлите на внуците си след пускането на Netflix сериала на херцога и херцогинята на Съсекс, озаглавен „Хари и Меган“, и бестселър мемоарите на Хари – „Резервен“.

И сериала, и книгата на Хари издадоха тайни „от кухнята“ на Двореца, с което малко или много компрометираха фамилията Уиндзор.

Друг приближен до кралското семейство човек казва, че Хари и Маркъл били оставени да се страхуват, че титлите на децата им ще бъдат премахнати.

Титлите принц и принцеса на Арчи и Лили са в съответствие с прецедента, създаден от крал Джордж V, след като той издава патент през 1917 г., с който дава титлата принц или принцеса на внуците по мъжка линия на суверена.

След смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022, бащата на Хари стана крал Чарлз III и всичките му внуци, включително тригодишният Арчи и Лили, на една годинка, получиха титлите принц и принцеса.

Принц Арчи и принцеса Лилибет не получиха титлите си още с раждането им, защото тогава се падаха правнуци на монарха – кралица Елизабет II.

Въпреки това, техните братовчеди – трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – получиха титлите като деца на най-големия син на наследника на трона.

Все още не е ясно дали Хари и Меган ще присъстват на коронацията на Чарлз на 6 май, въпреки че са получили покана.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс по-рано тази седмица потвърди пред Sunday Times, че принц Хари е получил имейл от кабинета на Негово Величество относно коронацията.

„В момента няма да разкриваме незабавно решение дали херцогът и херцогинята ще присъстват.“ – каза говорителят.

- реклама -