Англия - Испания, Хари Кейн
Саутгейт връчва Златната обувка от Мондиал 2018 на Кейн

Кейн: Ако не свършим до юни, няма смисъл

Капитанът на Англия и Тотнъм Хари Кейн заяви, че ако сезонът не бъде свършен до края на юни, няма въобще смисъл да се пробва да завърши. Той направи изказването си в разговор с Джейми Реднап.

„Знам, че Висшата лига ще направи всичко възможно да завършим сезона. Но трябва да има момент, в който да кажем, че е достатъчно. За мен границата е краят на юни“, заяви Кейн. По този начин той каза нещо подобно на президента на УЕФА Александър Чеферин. Чеферин заяви, че „сезонът ще бъде загубен, ако не бъде подновен преди юни“.

Футболът в Англия е спрян поне до 30 април заради епидемията от коронавирус. Повечето отбори от Висшата лига имат по 9 мача до края на сезона. Ливърпул има 25 точки аванс пред Манчестър Сити и се нуждае от още само 2 победи, за да стане шампион за първи път от 30 години насам.

„Не виждам особена полза да играем през август и следващият сезон да започне по-късно. Разбира се, има неща зад кулисите. Има и финансови интереси, за които не знам особено много. Но трябва да сме наясно какви са всички опции“, завърши Кейн.

- реклама -