Бюро за защита, Министерство на правосъдието, правна комисия

Бюрото за защита минава към правосъдното министерство

Главният прокурор Иван Гешев, който дойде на заседанието, реагира: „Прокуратурата няма да носи отговорност за последствията, категорично го казвам и цената ще платят българските граждани.  Той отново каза, че животът и здравето на защитените свидетели ще бъде заплашено и че много служители на бюрото ще напуснат..

От “Изпpaви ce.БГ. Hиe идвaмe“ внecoxa зaĸoнoпpoeĸт зa извaждaнe нa Бюpoтo зa зaщитa oт ĸoнтpoлa нa пpoĸypaтypaтa и вpъщaнeтo мy пoд пoĸpивa нa Mиниcтepcтвoтo нa пpaвocъдиeтo.

Комисията стартира със скандал и обструкции, който заформиха Александрова, Николина Ангелкова и Хамид Хамид. На по-късен етап се включи и Екатерина Захариева.

Явор Божанков от БСП заяви, че от ГЕРБ умишлено търсят начин да забавят заседанието на правната комисия, за да не се приемат промените със съдебната власт и НСО.

Това предизвика словесни престрелки между Хамид Хамид, Николина Ангелкова , Атанас Славов и Ана Александрова. Хамид Хамид се обърна към Атанас Славов, “че се е изсулил като цървул” на вчерашното пленарно заседание, за което в последствие се извини. Езикът на депутата предизвика реакция от Николай Хаджиенов, който му направи забележка за грубия език.

- реклама -