Бил Бюмон, ръгби
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бюмон бе преизбран за президент на Световното ръгби

Бившият капитан на Англия Бил Бюмон бе преизбран за президент на Световното ръгби. Той победи с 28 на 23 гласа доскорошния си заместник Агустин Пичот. За вицепрезидент бе избран шефа на френското ръгби Бернар Лапорт.

„За мен е чест да приема мандата на Съвета на Световното ръгби и да служа като президент на Международната федерация. Бих искал да благодаря на моите колеги в съюза, на членовете на глобалното семейство на ръгбито и, разбира се, на моето семейство за тяхната безрезервна подкрепа“, заяви 68-годишният Бюмон в изявление.

Обявяването на резултатите бе изместено от оригиналната дата 12 май поради гладкостта на процеса на гласуване. „Не този път, благодаря за цялата подкрепа, от дъното на сърцето си. #globalgame“, написа Пичот в Туитър. Именно на 12 май обаче ще започне новият четиригодишен мандат на Бюмон.

Избирателният процес бе помрачен от оставката на президента на Ръгби съюза на Фиджи (ФРЮ) – Франсис Кийн. Той се оттегли от Съвета на Световното ръгби след обвинения в хомофобия.

- реклама -