Буш-младши достави лично пица на охраняващите го служители от „Сикрет сървис“

Предшественикът на Доналд Тръмп – президентът на САЩ Джордж Буш-младши достави лично пица на охраняващите го служители от „Сикрет сървис“, които не са получавали заплати от края на декември заради кризата с финансирането на федералното правителство, съобщава Би Би Си.

„Време е лидерите и от двете страни да загърбят политиката, да се обединят и да сложат край на този шътдаун“, написа той под снимката, на която се вижда как държи кутиите с пица в социалната мрежа „Инстаграм“.

 

Правителственият шътдаун навлезе в петата си седмица и е най-дългият в историята на страната. Около 800 000 федерални служители са в принудителен отпуск или работят без заплати заради отказа на Конгреса да отпусне финансиране за стената на президента Доналд Тръмп по границата с Мексико. Това включва и близо 6000 служители на „Сикрет сървис“, около 85 процента от които работят, въпреки липсата на заплати.

Жестът на Буш беше предшестван от подобна инициатива на канадските служители по контрола на въздушния трафик, които изпратиха на американските си колеги през границата стотици кутии с пица, за да им помогнат по време на шътдауна.

- реклама -