Буря помете Тетевен, удари и Ловеч (Видео)

Буря помете Тетевен, като удари и Ловеч.

Предварителните прогнози за сериозни потопи из страната станаха факт, пише „Стандарт“.

Буря премина през Тетевен, а положението след нея е като след апокалипсис. Порой премина над града около 17 часа днес. Проливният дъжд, продължил около половин час, отнесе строителни материали от ремонтирана в центъра на града улица.

Това стана ясно от кадри на Meteo Balkans.

Образували са се огромни свлачища. Има затънали коли.

По улиците на подбалканския град водата се стичаше като река. Потребителката Лиляна Петрова публикува шокиращо видео с текст „Разходка с лодка в Тетевен“.

Бурята, която цял ден вилнее над страната, съсипа не един, а два български града. Ловеч е потопен също. На места в града тече подмяна на водопроводните тръби, което изглежда допълнително е усложнило обстановката.

Страшната буря удари областта, като да четвъртък бе обявен жълт код и предупреждение за интензивни валежи.

 

Продължават да са валидни кодовете за опасно време и за четвъртък през нощта. Очакванията за бури важат и за утрешния, петъчен ден.

Утре още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд на много места ще превали краткотрайно. В планинските райони преваляванията ще са временно интензивни и на места ще са придружени с гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, а в източните райони ще е от североизток, до умерен. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

- реклама -