принц Хари, концерт, ваксини, коронавирус, звезди

Бурни аплаузи за принц Хари на концерт за равноправно разпределение на ваксините – Видео

Британският принц Хари беше аплодиран бурно, на крака, след като изрази дълбока благодарност към работещите на първа линия срещу новия коронавирус и призова американците да проявят състрадание в речта си на благотворителен концерт за равноправно разпределение на ваксините срещу Ковид-19.

Принц Хари беше сред звезди като Дженифър Лопес, Селена Гомес и Бен Афлек на концерта „Vax Live“ само за ваксинирани зрители в Лос Анджелис, организиран от „Глобал ситизън“.

Хари и Меган са председатели на кампанията „Vax Live“, чиято цел е да накара хората по света да имат доверие на ваксините и да съдейства на усилията всички желаещи да имат достъп до такива ваксини.

„Събираме се заедно, защото тази пандемия не може да свърши, ако не действаме колективно с безпрецедентна решимост в името на човечеството„, каза британският принц Хари.

„Тази вечер ние солидаризираме с милионите семейства в цяла Индия, които се борят с опустошителна втора вълна“, каза принц Хари, който беше поздравен с бурни овации.

„Вирусът не зачита границите и достъпът до ваксината не може да бъде определен от географското местоположение“, добави Хари.

Хиляди зрители се събраха в гигантския, наскоро завършен стадион SoFi за първи път в Лос Анджелис.

Повечето присъстващи бяха медицински работници, много облечени в униформи на медицинска сестра и лекар.

Селена Гомес беше водеща и призоваваше „дози и долари“ да отидат в най-бедните страни в света, дори когато Калифорния и части от Запада излизат от продължителни блокировки, благодарение на масивния напредък във ваксинирането.

Блестяща Дженифер Лопес каза на феновете, че е била принудена да прекара Коледа без майка си за първи път поради пандемията.

Към Foo Fighters се присъедини изненадващият гост Брайън Джонсън от AC / DC за изпълнението на „Back in Black“.

„Все още не сме вън от опасност … нека работим възможно най-много, за да сме сигурни, че можем да правим това“ всяка вечер, каза фронтменът Дейв Грол.

Организаторите заявиха, че събитието е надминало целта си за набиране на средства за закупуване на 10 милиона дози ваксини за страните с ниски и средни доходи, привличайки над 53 милиона долара дарения от корпорации и филантропи.

В предварително записани послания президентът Байдън каза, че „работи с лидери по света, за да споделя повече ваксини и да стимулира производството“, докато папа Франциск каза: „Моля ви да не забравяте най-уязвимите“.

Други видео послания дойдоха от боливудската суперзвезда Амитаб Бахчан, френския президент Еманюел Макрон и канадския премиер Джъстин Трюдо.

- реклама -