бури

Бури блокират фериботния трафик в Гърция

Силните ветрове, духащи в Егейско море и други части на Гърция, причиниха закъснения и отменени фериботни рейсове в пристанищата на Атина във вторник, оставяйки много гръцки острови откъснати от континента, пише атинският вестник „Катимерини“.

В най-голямото пристанище на страната, Пирея, забраната попречи на фериботите да отплават до островите сутринта. Само островите в Сароническия залив не са засегнати от лошото време.

Не отплаваха и фериботите в по-малките пристанища Рафина и Лаврио, което доведе до пълно преустановяване на трафика до Цикладските острови.

Междувременно два круизни кораба се наложи да акостират в залива Суда край остров Крит, след като силните ветрове направиха продължаването на плаването рисковано. На двата кораба има общо четири хиляди пътници.

Метеорологичната служба на Националната обсерватория в Атина съобщи, че ветровете във вторник са достигнали сила от 8 по скалата на Бофорт в морето, което означава скорост от 75 км/ ч и високи вълни с водовъртежи. Тези ветрове се очаква да продължат през целия ден.

- реклама -