Бургазлия продава разредена белина като лекарство-чудо

„У нас за продажба се предлага разредена белина като лекарство-чудо. Опасните химикали се разпространяват като средство за лечение на рак, аутизъм, проблеми с бъбреците и още куп други заболявания“, показва разследване на БТВ.

Светослав Стаматов от Бургас забърква „чудните разтвори“ в дома си и ги продава. Клиентите му са хора, които търсят лечение на тежки заболявания от всякакво естество. Шишенцата се поръчват по телефона.

Търговецът рекламира продукта си с думите: „Чисти вируси, бактерии, гъбички, паразити и възпаления. Пиете го осем пъти на ден и впръсквате два пъти“.

сн. БТВ

Това фалшиво лекарство е по-опасно и от белината дори. И при ниска концентрация на тази течност, то трябва да се пие по 8 пъти на ден според етикета, което е опасно за здравето.“ Това заяви химикът от БАН Нина Нанкова в сутрешния блок на БТВ.

„Най-лошото е, че пише, че колкото по-тежко е заболяването, толкова по-малко трябва да е разреждането. Така човек ще си изгори хранопровода и най-малкото ще си навлече язва“, каза още тя.

Полицията е затворила лабораторията, в която бургазлията е забърквал смесите.

„Светослав Стаматов от Бургас няма никакви разрешителни и забърква течности в дома си. Пред РЗИ вчера той заяви, че не продава лекарство, а пречиствател на вода“, разкри главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Кунчев разкри, че 7 души са починали в САЩ от това фалшиво лекарство, а в световен план по 260 души влизат в болница.

- реклама -