Бургас с редици инициативи за Световния ден за борба със СПИН

Във връзка с отбелязване на 1 декември – Световен ден за борба със СПИН, Община Бургас традиционно организира кампания, съвместно с партньорски организиции. Тя се подкрепя и от Местният обществен комитет по СПИН.

Ето и програмата:

30.11.2017 г. (четвъртък):

10:30 – 16:30 часа – в Заседателна зала на Община Бургас

– Провеждане на серия от дискусии и фокус групи по следните теми: „Здравето и благосъстоянието на младите хора. Превенция на ХИВ/СПИН и сексуално рисково поведение“, „Здравно образование в училище“. Целта е разработване на общинска превантивна програма за по-задълбочена и целенасочена работа сред младите хора. Участници са учители, психолози, ученици от бургаските училища, а модератор е г-н Тодор Райков – председател на УС на Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение.

01.12.2017 г. (петък):

09:00 – 16:00 часа

– За целите на Кампанията ще бъдат предоставени на гражданите услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичната лаборатория и в КАБКИС на Регионална здравна инспекция – Бургас на ул. „Александровска“ №120.

12:30 – 13:30 часа

– Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички в бургаските училища.

17:00 часа

– Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.

На 1 декември призоваваме всички в 21 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН.

- реклама -