Бургас, Никулден

Бургас празнува! Денят е неучебен, след 16 часа музеи и транспорт са безплатни

По повод Никулден, който е и официален празник на град Бургас, кметът Димитър Николов обяви 6 декември, петък, за неучебен ден.

Това съобщиха от общинската администрация.

Заповедта на кмета важи за всички училища на територията на общината. Така децата масово ще могат да се включат в многобройните събития и да допринесат за празничната атмосфера в този специален за всички бургазлии ден.

На 6 декември автобусите в градския транспорт ще возят безплатно от 16.00 часа до последните редовни курсове за деня. Големият празничен концерт на площад „Тройката“ започва в 17.30 часа, а запалването на елхата ще бъде около 18.00 часа.

Синята зона в Бургас също ще почива на Никулден.

6 декември ще е ден на отворените врати за всички бургаски музеи и Библиотеката. Те могат да се посетят от 10.00 до 16.00. В същия диапазон можете да посетите регионалната библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Богориди“ и да си извадите безплатно едногодишна читателска карта.

На Никулден с вход свободен ще работят още Авиомузеят в кв. Сарафово“ – от 09.00 до 17.00 часа, „Акве Калиде“ – от 08.30 до 17.30 с безплатна 3D прожекция в Сюлеймановата баня на всеки кръгъл час, БХГ „Петко Задгорски“ и галерия „Георги Баев“.

- реклама -