Бургас посреща Рождество Христово с втора част на „12 коледни картички“

Бургазлии и този декември ще бъдат заредени с коледно настроение дни преди настъпването на Рождество Христово. Този път това ще се случи на 11 декември в залата на Държавна опера-Бургас с продължение на един от най-успешните в последните години концерти на маестро Стефан Диомов и Община Бургас – „12 коледни картички“.

Спектакълът отново е по идея, режисура и сценарий на Стефан Диомов, който работи над него през последната една година. На сцената, която ще бъде празнично украсена, зрителите ще видят общо над 60 любими изпълнители.

Програмата включва нови коледни песни, написани от известния бургаски композитор, които ще бъдат изпълнени от Ваня Костова, Боян Михайлов, групите „5-те сезона“, „Морски песъчинки“, формация „Врабчета“, ансамбъл „Фортисимо“ и актьорът от Драматичен театър „Адриана Будевска“ Стоян Памуков. Празничният съпровод ще бъде поверен на музикантите от оркестър „Колегиум Музикум“ с диригент Левон Манукян.

Най-новите композиции на Стефан Диомов ще бъдат издадени на диск, а първите, които ще имат възможността да го закупят ще бъдат зрителите на „12 коледни картички“. Новият албум на маестрото ще се разпространява на промоционална цена преди и след спектакъла.

Коледният концерт ще се състои на 11 декември от 19.30 часа в залата на Държавна опера-Бургас. Поради големия интерес билетите за него вече са изчерпани, затова в продажба са пуснати билети за още един спектакъл в същия ден с начало 17.30 часа.

Композиторът обещава много нови изненади за публиката, която ще му се довери в дните преди Коледа, а за още по-празнично настроение напомня на всички, които ще посетят концерта, да носят със себе си звънчета.

Билети за спектакъла от 17.30 часа все още могат да се намерят на касата на Драматичен театър „Адриана Будевска“, срещу градинката до Община Бургас, на цени от 10.00 и 15.00 лв.

За тези, които не успеят да си купят билет, остава утешението да гледат концерта по bTV, който ще се излъчи по време на коледните празници.

- реклама -