Бургас изпраща с парад рекорден брой абитуриенти

Бургас изпраща с парад рекорден брой абитуриенти. Бургас ще изпрати за първи път с мащабно шествие своите абитуриенти. То ще започне на 23 май, от 19 часа, като шествието ще бъде водено от представителния Бургарски духов оркестър.

Тази година черноморският град изпраща рекордните близо 2200 зрелостници. Тържественото шествие на абитуриентите на града е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. С него Община Бургас иска да даде възможност на младите хора и техните семейства също да участват в организираните за празника на светите братя чествания, които те пропускат, заради абитуриентските балове в същия ден.

Зрелостниците ще преминат от ул. „Александровска“ през ул. „Богориди“ до Културен център „Морско казино“, където ще участват в обща снимка с кмета на Бургас. Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствие към тях, развяно във въздуха от парапланеристи. Веднага след това символът на Бургас – Моста, ще бъде осветен в тяхна чест, а празнична заря от лодки в морето край него, ще озари небето над Морската градина.

Вижте още:

- реклама -