Burberry

Burberry в центъра на скандал заради връзки, наподобяващи възел за обесване

Британският моден гигант Burberry попадна в центъра на голям скандал заради връзки на суитчър, наподобяващи възел за обесване.

Моделът бе част от колекцията на бранда, представен преди няколко дни по време на британската седмица на модата в Лондон

Първа за скандалния суитчър сигнализира манекенка, която участвала в ревюто на Burberry.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 🦎 (@liz.kennedy_) на

Самоубийството не е мода“, написа Лиз Кенеди под своя снимка в Инстаграм. Тя е категорична, че подобни модели не бива да бъдат лансирани сред младите хора и могат да предизвикат у тях опасни мисли и асоциации.

Преди ревюто поисках да разговарям с дизайнерите и да им обясня моите виждания за тази дреха и възела, на който са вързани връзките. Те ми казаха да не обръщам внимание, защото това е просто мода. Никой не обърна внимание на думите ми, че това може да се окаже много грешен сигнал към хората, които имат проблеми и психически отклонения“, споделя още манекенката.

От бранда може да са обърнали гръб на критиките й, но поста на Лиз в социалната мрежа все пак води до търсения от нея ефект.

Burberry решиха да изтегли модела от колекцията си и поднесоха своите извинения.

„Дълбоко съжаляваме за неприятните асоциации, предизвикани от една от дрехите ни, показана в есенно/зимната колекция 2019. Все пак искаме да обясним, че идеята е не възел за бесило, това е морски възел. Като цяло морската тематика е силно застъпена в цялата колекция. Все пак признаваме, че подобна визия е грешна и до голяма степен показва нечувствителност към темата за самоубийствата„, заяви Марко Гобети, изпълнителен директор на бранда.
- реклама -
error: Съдържанието е защитено