Бундеслигата, Украйна

Бундеслигата пуска специална топка за Украйна

Мачовете от кръга през уикенда в Бундеслигата и Втора Бундеслигата ще се играят със специална топка. Тя ще е в подкрепа на Украйна.

Решението е било взето единодушно от всичките 36 клуба в горните две дивизии в Германия. Според ДПА върху топката ще има флага на Украйна и думите standwithukraine.

Миналата седмица на всички стадиони, където се играха мачове от Бундеслигата, имаше сцени на солидарност с Украйна. Освен това мачовете започнаха с минута мълчание в памет на жертвите на руската инвазия. Логото на дивизите пък вече е в синьо и жълто, а не както преди в червено и бяло.

Бундеслигата също така има специална кампания в помощ на пострадалите. Някои от клубовете също така имат собствени кампании. Засега не се планира спиране на излъчването в Русия, както направи Висшата лига. Топките в подкрепа на Украйна обаче със сигурност ще затруднят руския оператор. Миналата седмица бяха цензурирани всички мероприятия в подрепа на Украйна, а освен това телевизията, излъчваща мачовете, беше сложила своя версия на логото върху оригиналното.

- реклама -