Бундеслига, Бундеслигата
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бундеслигата: Сезонът може да завърши и през юли

36-те професионални клуба от Бундеслигата и Втора Бундеслига решиха, че сезонът може да бъде удължен, за да бъдат изиграни всички оставащи мачове. В момента плановете са мачовете да бъдат подновени в събота. Всички 82 срещи трябва да изиграни до края на юни.

Решението за това бе взето чрез видеоконферентна връзка по-рано днес. Второто важно решение, взето от клубовете, бе че домакинствата могат да се променят. Това ще стане само при медицинска забрана за област заради коронавируса. Решението за това на кой стадион евентуално ще бъде преместен даден мач ще се се взима от Лигата. За тази цел на президиума на Лигата бяха дадени допълнителни права. В тях се включват и решението за края на настощия сезон, както и за това кога ще започне следващият сезон в Бундеслигата. Същото важи и за евентуална промяна в датите на отваряне и затваряне на трансферните прозорци.

Срещата също така одобри новото правило за пет смени по време на мач. Те ще могат да бъдат извършвани на три пъти, включително на почивката.

Освен това медико-хигиенната концепция на Лигата за провеждане на мачовете бе включена в правилника. Това означава, че тя се превръща в задължителна за всички клубове от двете нива на Бундеслигата. И че при нарушение ще има санкции.

- реклама -