Бундеслигата, Бундеслига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бундеслигата: Мачове без зрители са единственият шанс за оцеляване

Клубовете от Бундеслигата се обединиха около идеята, че ще довършат сезона, дори и ако трябва всички мачове да са без зрители. В Германия остават 9 кръга до края на сезона, като и в елита, и във втория ешелон има огромна интрига. Днес бе взето решение да бъдат отложени официално и следващите мачове и да се мисли за евентуално подновяване на 2 април.

„Ясно е, че не можем да имаме никакви твърди планове. Зависим и от ситуацията с вируса, и от утрешното решение на УЕФА. Трябва време, за да имаме по-ясна представа за всичко. Живеем във време на огромна несигурност“, заяви президентът на Лигата Кристиан Зайферт.

Той добави, че засега Бундеслигата не е кандидатсвала за финансова помощ от правителството на Германия. „Първо всеки клуб трябва да сметне различните сценарии. И добрите, и екстремно лошите. И най-вече – колко дълго може да издържи без мачове. Защото ние сме наясно, че ще има клубове в затруднено положение“, добави Зайферт.

Бундеслигата: Без нормален край на сезона няма да има професионален футбол

Зайферт каза още, че, ако сезонът не завърши, няма да има професионален футбол. „Знаем, че ще има загуби, но не можем да си позволим допълнителен хаос. Затова сезонът трябва да завърши. Иначе рискуваме много повече. Дори и ако това означава, че всички мачове ще се изиграят без зрители. Ако категорично се изключи такъв вариант, няма оцеляване. Няма да говорим дали да играем в дивизия с 18 или 20 отбора. Просто няма да има 18 професионални отбора“, завърши той.

- реклама -