Бум в продажбите на къщи (Колко скочиха цените?)

Бум в продажбите на къщи – колко скочиха цените? От 2020 г., в имотния пазар, се забелязва бум в продажбата на къщи, тъй като хората търсят спокойствие, каза в ефира на Радио София Христо Георгиев, собственик на фирма за управление на имоти.

„Във Владая се изграждат

два много големи комплекса в момента, които ще придадат на самия район доста различен облик. Те са обърнати изцяло към еко живот, с възобновяеми източници на енергия и дворни места от 300 кв.м до 1 декар. Дано инфраструктурата издържи и Столичната община да разшири бул. „Цар Борис III“, каза Георгиев.

Той добави, че за нуждите

на новите комплекси във Владая се работи по изграждането на нов трафопост и нова инфраструктура.

„Ако навремето се търсеха

двустайни и тристайни апартаменти, в момента се търсят къщи, с минимум 100-150 кв.м РЗП, т.е. на два етажа, с минимум две или три спални. Цената е доста относително понятие, защото

само за миналата година

до момента, ние виждаме увеличение на суровините, които използваме за изграждането на една къща със 105% само за металните профили, за кабелите с 60%, за бетона с 35%“, допълни експертът.

По думите му, се наблюдава

тенденция цените на къщите около София да са по-високи от тези на апартаментите в града. Често купувачите продават апартаментите си в централната част на столицата, за да закупят къща в околностите на София. Христо Георгиев добави, че клиентите, които се насочват към покупка на къща по-често са семейни, около 40-годишни, с едно или две деца, които търсят спокойствие.

- реклама -