Турски поток Сърбия, Турски поток, тръби, газ,

„Булгартрансгаз“ поднови проекта за българския участък от газопровода „Турски поток”

„Булгартрансгаз“ възобновява процедурата за избор на изпълнител за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура по проекта „Турски поток”.

Tъргът временно бе спрян заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията търг за строежа на българския участък на газопровода

Процедурата за „Турски поток“ беше обявен през декември миналата година, а през февруари бе стопирана заради жалба на българската компания „Атоменергоремонт“.

Проектът предвижда изграждането на газопровод с дължина 474 км от българо-турската до българо-сръбската граница, както и на две нови компресорни станции.

Преди няколко дни руското бизнес издание РБК написа, че свързана с „Газпром“ руска компания ще доставя тръбите за строителството на българския участък.

Става дума за „Тръбната металургична компания“ на бизнесмена Дмитрий Пумпянский. Според единия от източниците на РБК обаче руската компания вече преговаря с австрийската „Щрабак“, която да извърши строителните дейности. От „Щрабак“ отрекоха да водят подобни преговори.

От компанията на Пумпянский твърдят, че в момента не участват в проекта, но имат намерение да се включат в обявения от „Булгартрансгаз“ търг.

- реклама -