Реал - Ювентус Буфон

Буфон: Съдията има кофа за боклук вместо сърце

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон критикува яорстно английския съдия Майкъл Оливър. Реферът даде дузпа за Реал в третата минута на добавенето време вчера, като спаси Белия балет от продължения. Роналдо вкара за 1:3 и с общ резултат 4:3 испанският клуб стигна до полуфиналите. Буфон пък бе изгонен за протестите си в последния си мач в Европа.

„Да дадеш толкова съмнителна дузпа точно преди края. Да разрушиш всичко, за което е работил един отбор. Трябва да имаш кофа за боклук вместо сърце. Човешко същество не може да решава елиминация по този начин. Това е въпрос на усет. А подобно решение означава, че не знаеш кои отбори играят и къде играят. Не знаеш и не разбираш абсолютно нищо“, каза Буфон.

„Трябва да си подготвен за подобен мач. Да си гледал първия двубой и да си видял, че за подобно нещо не бе дадена дузпа в Торино. И трябва да си личност. Ако не си – по-добре да гледаш мача от трибуните с децата и жената. Какво му казах, докато протестирах ли? Не си спомням. Но може да съм изтърсил всичко. Но с подобно решение в подобен момент означава, че не знаеш какво е спорт“, добави Буфон.

Направихме нещо, което изглеждаше невъзможно

„Направихме нещо, което изглеждаше невъзможно. Жалко е, че свърши по този начин – несправедливо. Това беше една десета дузпа. Но животът продължава“, завърши италианският вратар.

- реклама -