Буфон

Буфон напуска Ювентус, но не спира с футбола

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон обяви, че ще напусне Ювентус след последния мач от Серия А за сезона този уикенд, но изненадващо не потвърди, че смята да сложи край на професионалната си кариера.

Очакваше се 40-годишният страж да спре с футбола след края на сезона, но на пресконференция днес той не разкри какви са бъдещите му планове.

„В събота ще изиграя последния си мач за Ювентус. Да завърша това приключение с два трофея, с подкрепата на президента Аниели и на всички „бианконери“ е наистина красиво. Моите принципи винаги са били честността, лоялността и борбата с лицемерието. Изпитвам силни емоции в този момент, но съм щастлив. Винаги давах всичко от себе си“.

Това сподели Буфон, който ще застане на вратата на Юве за последен път в двубоя с Верона в събота.

„До преди 15 дни изглеждаше сигурно, че ще спра с футбола, но преди няколко дни получих няколко интересни предложения, както за роля на терена, така и извън него. В събота ще изиграя последния си мач с Ювентус и след това ще помисля спокойно два-три дена, но съм сигурен, че ще взема решението, което сърцето ми подсказва“, допълни вратарят.

- реклама -