bTV Новините, годишнина

bTV Новините посрещат 20-ата си годишнина с най-висока зрителска оценка

bTV Новините празнуват 20-ия си рожден ден с най-високата оценка от зрителите.

Това е редакцията с най-голямо и нарастващо доверие и източникът на най-обективната ТВ журналистика в страната според национално представително проучване на „Маркет Линкс”*, проведено през октомври 2020 г.

Всичко започва на 18 ноември 2000 г., когато след месеци усилена подготовка се излъчва първата емисия на bTV Новините. За първи път зрителите научават най-важното от деня не от един, а от двама водещи – една от десетките иновации, които bTV въвежда в телевизионната журналистика в България. За по-малко от година след първата си емисия bTV Новините се утвърждават като абсолютен информационен лидер, като преломният момент е 11 септември 2001 г., когато цяла България проследява на живо атентатите в САЩ чрез ефира на bTV.

Двайсет години по-късно bTV Новините остават *най-близо до хората и първи сред всички телевизии, към които зрителите биха се обърнали със свой проблем или сигнал.

„Стратегията ни е да интегрираме цялото съдържание, което произвежда редакция „Новини, актуални предавания и спорт”, на всички наши платформи. Така зрителите  гледат репортажите, разследванията и интервютата на нашите журналисти както по телевизията, така и в интернет. За нас видеожурналистиката отдавна не е само емисия или предаване по телевизията”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Екипът ни желае на колегите от бТВ всичко най-хубаво!

- реклама -