БСП,младежи, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, изключване

БСП започват консултации за съставяне на кабинет

Нов кръг от консултации и последен опит за правителство в 47-ия парламент.

След като социалистите приеха  вчера третата папка с мандата от държавния глава, днес те сядат на масата за разговор с най-голямата политическа сила „Продължаваме Промяната”.

„Надявам се,че не само президента убедихме, а и обществото. 

БСП беше партията, която се държеше най-адекватно и смирено, положихме всички усилия да има редовен кабинет“. Това заяви в ефира на БНТ Георги Свиленски от БСП.

„Служебното правителство не може да свърши нашата работа, може само да организира изборите. Мисля, че и Румен Радев разбра това“, смята той.

„През изминалите месеци се поставиха много разделителни линии, партньорите прекрачиха и някои личностни граници. Нека всяка партия да си гледа политическото пространство“.

Програма вече има, върху която ще седнем да говорим, само трябва да изчистим проблема с комуникацията помежду ни и мисля, че всичко ще се нареди.

„Днес в 10 часа стартираме разговорите с „Продължаваме промяната“. В момента, в който сме готови, ще обявим решението си. Няма да бавим мандата. Парламентът трябва да продължи да работи. Преговаряме с легитимните ръководтсва на партиите, няма значение кого ще изпратят при нас“, заяви той.

„Заявихме вече нашата позиция по отношение на Кирил Петков и поста му на премиер, и всичко е заради руските дипломати. Толкова. Колкото по-бързо се случат разговорите и стигнем до решение, толкова по-добре“, според Свиленски.

„Предполагам, че в един бъдещ кабинет, ще има размествания, няма да е в същия състав“, добави Свиленски.

- реклама -