Нинова, Божков, Златев БСП вот на недоверие

БСП започва подписка за промяна на модела на управление

„Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се управлява от паралелна държава. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на изпълнителното бюро на партията.

„Подписката за оставка на правителството може да прерасне във вот на недоверие, който да внесем в пленарна зала.“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че в този парламент БСП е внасяла няколко вота на недоверие. „Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупция? Е, след три-четири, две години от тези вотове, видяхте ли, че фактите се потвърдиха. Да, в парламента не минава, защото партиите другите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива“, каза Корнелия Нинова.

„Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ на „БСП за България” разгледахме писмото, с което бяхме сезирани от Васил Божков, както и обясненията на властта, давани досега.

Преди четири години поставихме диагнозата на управлението на Борисов – България  се управлява от паралелна държава. Паралелната е поробила истинската. Официалните институции не функционират, а решенията се взимат на тъмно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на управление”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. По думите й всеки ден има примери за това – кражби и измами на най-високите етажи на властта – например случаят от вчера в Министерството на земеделието.

„Ще предложим да внесем в Народното събрание нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти. Да извика на изслушване замесените лица – от г-н Борисов, през министри, чиновници, до ПР-и, както и нашите депутати в Комисията по корупция започват още от утре питания, въпроси към тези лица“, обясни Нинова.

На въпрос дали очакват ДПС да ги подкрепи, Нинова поясни, че не са водили разговори с тях. „Предстои ни в събота Национален съвет“, каза тя и поясни, че предложенията ще бъдат обсъдени и на Изпълнително бюро.

- реклама -