БСП оставка КЕВР Иван Иванаов

БСП внесе в парламента искането за оставката на шефа на КЕВР – Иван Иванов

ПГ на „БСП за България“ внесе проект за решение за предсрочното освобождаване на Иван Иванов от поста председател на КЕВР.

В мотивите си левицата изтъква, че КЕВР е органът, който регулира дейността в енергетиката и във водоснабдяването и като такъв той не тълкува, а изпълнява закона. Въпреки това, според мотивите на БСП, в хода на обсъждането на доклада за дейността на КЕВР за 2017 г. е определил промените в Закона за енергетиката като „бланкетен текст“, който „не отговаря на няколко основни неща“.

„От тълкуването на г-н Иван Иванов става ясно, че той няма намерение да спазва и да изпълнява закона“, категорични са вносителите на проекта за решение. Те заявяват, че Законът за нормативните актове определя кой тълкува законите и КЕВР, в т.ч. и нейният Председател не е сред онези, които правят това.

Народните представители от левицата са категорични, че това тълкуване, в лицето на Председателя на КЕВР, представлява тежко нарушение на служебните задължения по смисъла на чл. 12б, т. 5 от Закона за енергетиката.

Пълният текст на внесения документ вижте тук

Припомняме ви, вчера председателят на КЕВР Иван Иванов отхвърли обвиненията и определи искането на оставката му като кризисен пиар на БСП.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -