БСП

БСП внесе 80 подписа за временна комисия за картела на горивата – ВИДЕО

БСП внесе 80 подписа за създаване на временна комисия, която да разследва търговете на горива у нас и информацията за картел в сектора. Събрани 80 подписа от почти всички парламентарни групи – БСП, АБВ, Атака, НС, ДПС, ПФ и независими депутати, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й, Реформаторите отказали да се подпишат искането, но обещали подкрепа в пленарната зала. Единствените, които били против такава комисия, били от ГЕРБ.

Вижте повече подробности във видеото:

Нинова обвърза обвинението срещу бившия енергиен министър Петър Димитров с инициативата на левицата за разследване на картела на пазара на горивата.

Нинова: Страх ги е за изборите, гонят ни от „Позитано“

Според лидера на БСП управляващите са притеснени за изхода от изборите и са започнали да оказват натиск на всички нива.

„В този момент с пълномощно на Лиляна Павлова влизат на „Позитано“ и вадят партията от помещенията“, заяви Нинова. Тя уточни, че БСП е само наемател там, а преди месеци държавата като собственик е загубила дело срещу реститути.

Отнемането на помещенията обаче станало чак сега с помощта на областната управа и с пълномощно на регионалния министър Лиляна Павлова. Според източници от партията – БСП вече ще може да използва само киносалона и фоайето.

„Фактът, че 10 дни преди изборите си позволяват да нахлуват така, е показателен. Г-н Борисов, няма да ви се получи! Показвате слабост и страх. Няма да ни спрете, напротив повече ни амбицирате“, добави Нинова.

Този следобед от регионалното министерство изпратиха съобщение, в което цитират решение на Софийски районен съд дш 2007-ма година за делба между държавата и 20 физически лица на следните недвижими имоти, сред които и сградата на „Позитано“ 20. Според спогодба от 2013-та партерните помещения на сградата са дадени на частните лица.

Тогава е било изпратено писмо от МРРБ до ръководството на БСП с уведомление за решението, на което е отговорено, че няма възражения.

- реклама -