БПС
сн. БГНЕС

БСП внася подписка за свикване на извънредно заседание на Народното събрание

Парламентарната група на левицата днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13 часа. Това съобщи Корнелия Нинова.

Темите са две – актуализация на бюджета и инцидентите по време на конференцията на ГЕРБ.

„Определяме следния дневен ред. Първо решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата. Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ„, каза още Нинова.

Депутатите са в лятна ваканция от началото на август.

сн. БГНЕС

„За последните 10 години много пъти сме били свидетели на посегателства срещу свободата на словото, натиск, сплашване и побой над журналисти. Вчера се минаха всякакви граници. На официално мероприятие на управляващата партия се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. Има очевидни данни, че биячите са свързани или се познават с представители на ПП ГЕРБ. И двата случая – харченето на пари, извън парламента и насилието над журналисти и протестиращи са емблема на упавленито на ГЕРБ и Борисов за последните години. Многократно се погазват парламентаризмът и премиерът еднолично е разпределял средствата на всички български граждани или за оцеляване, или за партийни нужди“, каза още Корнелия Нинова.

- реклама -