Сн. Кадър

БСП върна мандата на президента Радев – ВИДЕО

Искам да ви поздравя за отговорния подход към преговорите по съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам, че БСП ще бъде отново оперативен участник в тях и ви пожелавам успех на предстоящите избори.

С тези думи президентът Румен Радев посрещна на „Дондуков“ 2 соцлидерката Корнелия Нинова и представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Държавният глава използва случая, за да благодари на министрите и зам.-министрите социалисти в служебното правителство, които с отговорната си работа заслужили доверието на хората.

Националният съвет на социалистите взе решение БСП да върне мандата и да не излъчва министър-председател.

Положихме максимални усилия за разум и диалогичност и отговорност, но не срещнахме подкрепа, с тези думи Корнелия Нинова върне неизпълнен тратия мандат.

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на правителство на „БСП за България“ на 27 август. Тогава лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че парламентарната група ще положи всички усилия, за да бъде създадено правителство, тъй като страната ни е изправена пред кризи.

- реклама -