Манолова

БСП-София подкрепя Мая Манолова за кмет на столицата – ВИДЕО

Социалистите в София решиха да подкрепят бившия омбудсман, а сега и кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Решението бе взето на Градската конференция на БСП-София, като Манолова беше подкрепена от 142 делегати от общо 144. Номинации имаха още депутатите Георги Свиленски, Петър Кънев, проф. Иво Христов, както и архитектите Здравец Хайтов и Борислав Борисов.

„Днес сме решили. Няма начин това решение да бъде променено. Трябва да намерим общите политики и вярвам, че с Манолова се движим в една посока. Имаме единодушие по отношение на местните данъци и такси те да не се увеличават. Почистването на града да се извършва от общинско дружество“, коментира решението лидера Корнелия Нинова.

Какво още каза тя пред градската конференция на партията – четете тук.

Корнелия Нинова

Според Калоян Паргов Манолова има огромен шанс да спечели местния вот през октомври. „Оценявам шансовете й като значителни в битката за кмет на София“, посочи той.

Социалистите от София утвърдиха и листата с кандидати за общински съветници.

Тя бе оглавена от лидера на БСП в столицата Калоян Паргов

По-рано днес Паргов заяви: „Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли“, обърна се председателят на БСП – София към делегатите.

Той припомни, че през 2016 г. БСП беше изправена пред подобна дилема – партиен или непартиен кандидат за президентските избори. „Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, така може да бъде и сега“, категоричен бе Калоян Паргов.

 

- реклама -