БСП сигнализира за натиск след изборите

Репресиите срещу наши кандидати, участвали в местния вот, продължават и след изборите. Това съобщи на брифинг след пленарното заседание в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Поголовно наши кандидати биват заплашвани с уволнения, други са директно уволнявани, а трети са проверявани“, оплака се Нинова.

Тя призова ако има и потърпевши кандидати от други партии, да подават сигнали, като БСП ще направи всичко възможно да ги защити.

„В момента нещата се правят така, че хората да нямат начин да се защитят“, допълни лидерът на социалистите. „Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен“, заяви Нинова.

Тя посочи, че в община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на ОИК.

Нинова се обърна към всички хора, застрашени от репресии на управляващите.

„Моля, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства – юридически и политически. Няма да ви оставим на тези репресии сами. Обръщам се към държавните служители, някои от които споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас“, заяви Нинова.

- реклама -