БСП ще търси път към Румен Радев и другите леви

БСП ще търси път към Румен Радев и другите леви

БСП започва курс на обединение на лявото пространство, протяга ръка към всички изключени и обидени, както и към останалите леви формации и президента Румен Радев.  Това стана ясно след заседанието на Националния съвет на БСП, което се проведе днес на „Позитано“ 20. На брифинга след него един до друг седнаха досегашните заместници на Корнелия Нинова – Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Владимир Москов и организационния секретар на партията Борислав Гуцанов.

Няма да е лесен процес, но от днес започнахме промяната.

От днес започва курс към обединение и помирение в партията и в левицата. На Бузлуджа каним всички леви партии и движения, всички социалисти, да бъдем заедно и единни, заяви избраният за временен председател на партията Атанас Зафиров. Той застава начело на БСП до провеждането на пряк избор и конгреса през ноември.

Пътят е отваряне на БСП към всички, които са се почувствали обидени,

несправедливо изгонени, изоставени от партията. България има нужда от силна лява партия, от силна БСП. Подаваме ръка към всички – ще се водят разговори и с отделни социалисти, и с цели организации и партии. Но лявото трябва да се обедини, това е ключът към успеха, не може да няма диалог и обединение, обясни Гуцанов.

Досега една от пречките за лявото обединение беше силното его на лидерите

на някои от партиите вляво. Надявам се резултатите да са им показали, че има нужда от ляво обединение. Коридор за ляво обединение и леви политики има огромни, обясни още Гуцанов.

Националният съвет стартира пълен цикъл отчет и избори, който ще завърши с конгрес в края на ноември. Не е лесно решение, има огромни очаквания към временното ръководство за успокояване на ситуацията и плавен преход.

Ще бъде проведен честен избор и взети мерки за организационно укрепване на партията, гарантира Зафиров.

Той обясни, че на отчетно-изборните конференции ще бъде чут гласа на партията.

- реклама -