Нинова, БСП, ваксина, коронавирус,

БСП ще преговаря с ИТН за кабинет

Продължават разговорите на БСП с политическите партии, от които ще търсят подкрепа за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат. Днешните консултации са с „Има такъв народ“. Те започват в 14 ч.

Левицата се срещна вчера с представители

на „Продължаваме промяната“. От ПП поставиха условие да бъде приет без промени проектозакона за КПКОНПИ и начело на антикорупционната комисия да застане Бойко Рашков. От партията обявиха, че на този етап не са обсъждани имена на министри и премиер.

Основните разговори са върху разработената от ПП, БСП и „Демократична България“ управленска програма в рамките на преговорите след връчването на първия мандат.

От социалистическата партия търсят парламентарно

мнозинство сред досегашните си партньори от четворната коалиция.

След разговорите с ИТН преговорният екип на БСП ще се срещне и с представители на ДБ.

Междувременно лидерът на „Да, България“ Христо Иванов коментира, че „очевидно проблемът е в отношенията между ПП и ИТН“.

„За нас акцентът е там, ако се решат противоречията, ще знаем, че разговорите могат да започнат“. Това каза съпредседателят на „Демократична България” Христо

Иванов пред журналисти в парламента.

„След днешните консултации между БСП и ИТН, предстои и среща на левицата с ДБ за съставяне на правителство в рамките на третия мандат. След като видим кой ще е кандидатът за премиер, ще споделим решението си“, каза още Иванов. Според него БСП трябва да потърси начин да спогоди ИТН и ПП, после ще дойде и решението на съвета на ДБ.

Ние нямаме проблем с предложението Асен Василев да е премиер, съобщи още Иванов.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено