Нинова Борисов шпионаж

БСП ще покани Пламен Николов на разговор

Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ се събраха на „Позитано 20“ за обсъждане кандидатурата за министър-председател. Това съобщиха от пресслужбата на партията.

БСП ще покани кандидата на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов на разговор в парламентарната група. Това съобщи заместник-председателят на БСП по публични политики Ирена Анастасова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, предаде БТА.

Бихме искали да има такава среща, защото ние сме уточнили приоритетите и предстои да работим по формата на подкрепа на тези приоритети – дали ще бъде споразумение, дали ще бъде програма на правителството, но ние държим да проведем този разговор, за да може да имаме и някаква форма на подкрепа, която да е писмена, посочи Анастасова.

Ние чухме кандидата за премиер, както и всички български граждани чуха това от медиите, коментира заместник-председателят на БСП. Ние го познаваме толкова, колкото, предполагам, и останалите граждани в България, добави тя.

Съдейки по биографията, той е един образован млад човек със сериозен управленски опит, така че това е на първо четене, коментира Ирена Анастасова. Лично аз и колегите от екипа „Образование“, които водихме преговорите с „Има такъв народ“, го познаваме от тези преговори и сме с много добри впечатления, защото той е един диалогичен човек, посочи тя.

Анастасова отбеляза, че специално в сфера „образование“ са постигнали съгласие по почти всички приоритети на левицата и са видели съвпадение с много от приоритетите на „Има такъв народ“. Всички наши преговорни екипи, които разговаряха с експертите на ИТН, постигнаха много сериозно съвпадение между приоритетите от нашата предизборна платформа, нещата, на които държи „БСП за България“, и приоритети в програмата на „Има такъв народ“, коментира заместник-председателят на БСП.

По-рано през деня в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова заяви: „Ще изчакаме днес обявяването на премиера, на състав на Министерския съвет и ще вземем окончателното си решение, след като ги чуем и свикаме Националния съвет да се произнесе. „Предварително не са ни казвани никакви имена“, посочи тя.

„Преговорите, които водихме по политики, приключиха вчера“, посочи тя и добави, че са удовлетворени от преговорите с „Има такъв народ„. Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите“, каза Нинова и допълни, че от БСП биха искали преговорите да приключат с писмено споразумение за подкрепа и остават отворени за разговори под каква форма да бъде.

- реклама -