БСП ще пита чешкото правителство кой стои зад Гинка, която купи ЧЕЗ (ВИДЕО)

Бойко Борисов заяви от Сандански, че „Чувам от БСП да настояват да изкупим ЧЕЗ. По тази логика, ако тръгнем да изкупуваме, тогава да изкупим и другите две ЕРП-та, частните банки, американските тецове, „Нефтохим“! Нали и Нова телевизия я купиха. Ами да вземе да я одържавим и нея, та да си имаме една телевизия“.

Нинова му отговори


„Това е доказателство към неофициалната информация, че зад тази сделка си стои Бойко Борисов. Както и ,че една държавна банка ще финансира това. Тоест с парите на всички ни някой ще си купи част от националната сигурност и живота на два милиона българи“, каза Нинова.

„За да ги защитим утре предприемаме следното: каним на среща посланика на Чехия, на когото ще връча писмо до чешкото правителство и чешкия премиер. Бойко Борисов твърди, че сделката е направена по чешкото законодателство, затова ще питаме посланика водени ли са разговори; поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка и какъв“, отсече Нинова.

„Не сме наивни да си мислим, че тук говорим за интересите на Гинка, знаем, че отзад стои друг частен интерес, но е застрашена националната сигурност“, каза още лидерката на БСП.

Тя поясни още, че ще питат всички европейски институции дали е спазено необходимото европейско законодателство при сключването на тази сделка. Нинова обяви, че ще иска и Борисов да отиде в парламента, където да говори за случилото се.

 

- реклама -