БСП: Сезираме главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори.

„Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност.

 В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса.

Той заявява,че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори“, пишат още от „Позитано“ 20.

Според тях подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за точно обратното – липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори.

От левицата припомнят, че вече са сигнализирали ОССЕ и ПАСЕ за „недопустимата намеса на служебното правителство в изборите, насрочени за 02.04.2023 г.“

Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента – зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите“, казват още от партията.

- реклама -