БСП

БСП с прогноза, че Реформаторите няма да успеят да направят кабинет – ВИДЕО

Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят кабинет в рамките на този парламент, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левицата смята, че това ще е само загуба на време

 „Това „Иди ми – дойди ми“ разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори“

На въпрос как гледа на идеята на министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев кабинетът „Борисов 2“ да бъде назначен за служебен, Нинова заяви, че това е абсурдна идея.

„Не, не е възможно. Кабинетът „Борисов“ подаде оставка. Така че в същия кабинет, същия състав какво променя? Нали говорим за политическа отговорност. Ако това се случи, ще бъдем свидетели на политическо лицемерие.“

Попитана как гледа на идеята за два служебни кабинета в рамките само на месец, Корнелия Нинова посочи, че сме в такава ситуация, че трябва да се спазва се Конституцията.

Още от пресконференцията на БСП вижте във видеото:

Дават депутатските заплати за Хитрино

Парламентарната група на „БСП лява България“ ще дари 40 хиляди лева от декемврийските заплати на депутатите за пострадалите в Хитрино.

- реклама -