БСП

БСП с поредна доза COVID-критики към правителството

Изпълнителното бюро на БСП подкрепи Корнелия Нинова, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България – доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на партията, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от парламентарната група на левицата, членове на Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021 г. бе тема на заседанието, водено от Нинова.

”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1,7 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ, цитирани от партиния пресцентър. Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение.

На сбирката обаче е повече от очевидно, че никой не спазва задължителната дистанция и участниците в нея стоят рамо до рамо.

Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга.

Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България – доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021г. Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки.

Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.

- реклама -