БСП застана зад депутата Георги Стоилов, ГЕРБ излязоха с още въпроси – ВИДЕО

БСП с изявление за съдбата на депутата, чийто брат беше арестуван

БСП ще върне парите от дарение на брата на депутата Георги Стоилов-Илия Стоилов, който бе арестуван в Русе. Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков на брифинг в парламента. Става дума за 450 лева.

Между Георги Стоилов и неговия брат няма нито една обща фирма, никакви преводи на пари, с които да бъдат свързвани.

Братът на Георги Стоилов не е назначаван на обшщински или държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки и не е участвал в разпределянето на публичен ресурс. Това, което е направил, е направил в качеството му на физическо лице. Няма как действията му да бъдат пришити на Георги Стоилов, посочи Ерменков.

Струва ми се, че живеем в държава, където вече не са актуални онези черни времена, когато син отговаряше за баща си, отсече народният избраник.

Ако този човек, братът на Стоилов, бъде осъден, ние няма да кажем, че той е най-добрият, а ще се съобразим със съдебното решение. Пак повтарям Георги Стоилов няма участие във фирмите на брат си. Не подценявайте народа на България, посочи още той.

 

Ние нямахме намерение да се занимаваме с тази тема, но след като колегите от БСП държат да се занимаваме, имаме няколко въпроса към тях. И държим да ни отговорят конкретно, а не през някакви хвърляния на димки. Първо – те твърдят, че техният депутат Стоилов не е имал бизнес отношения с брат си. Ние питаме – вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на брат си. Това заяви пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. Той коментира позицията на „БСП за България” относно депутата Георги Стоилов.

„Те твърдят, че той не е фактор в БСП. В този смисъл трябва да отговорят на въпроса защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие” в Русе? Това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци”, подчерта Биков.

„Трето – искаме да знаем дали е вярно, че през 2016 година е взривен автомобил „Лексус”, собственост на брата на депутата Стоилов, който обаче е бил управляван от г-н Стоилов. На четвърто място – след като считат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му?, попита Тома Биков. Според него, ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да бъдат връщани.

- реклама -