БСП

БСП реши: Инициативен комитет ще издигне ген. Радев за президент

Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, обяви след пленум на „Позтано“ 20  Корнелия Нинова.

Комитетът ще се оглавява от легендарния актьор Стефан Данаилов

Идеята е получила одобрението на 91 от членовете на червеното ръководство, а други 14 са се въздържали при гласуването.

Корнелия Нинова: БСП ще има своите представители в инициативния комитет и партиите от коалиция БСП-лява България също. Форматът на инициативен комитет осигурява широка подкрепа от личности от различни сектори, които допълват подкрепата на БСП за ген. Радев”

Самият Стефан Данилов обяви, че с радост е приел да оглави инициативния комитет. „Енергията ми не е такава, каквото беше преди години. Но, аз страшно харесвам ген. Радев и съм негов голям фен”, допълни актьора.

До идеята за инициативен комитет се стигна след като БСП се отказа от предизборна коалиция с АБВ. Тогава Георги Първанов обяви, че партията му няма как да продължи да подкрепя кандидатурата на военния пилот.

Ген. Радев: Какво се договори с Турция Борисов?

„Приветствам диалог с Турция, ако някой си въобразява, че ще реши проблема с бежанците без диалог, е много далеч от истината. Лично за мен остава неясен въпросът какви договорки са постигнати с Турция. Трябва да е ясно, когато вземаме решение по визовия въпрос, каква е политиката на Европа, тя съвпада ли напълно с нашата, какво ще причини на България”, каза кандидатът на БСП за държавен глава.

Той заяви, че все още не е решен въпроса кой ще бъде негов вицепрезидент.

- реклама -