БСП Пленум президент избор

БСП решават кой ще е вицепрезидент

Кой ще застане до ген. Румен Радев

БСП ще проведе днес национално съвещание, на което се очаква да бъде избран окончателно кандидатът на партията за вицепрезидент.

Кой ще застане до ген. Румен Радев в надпреварата за Дондуков 2 все още не е известно. ясно е само, че това със сигурност ще е разпознаваемо лице от партия. Това е така, защото Радев ще бъде издигнат от инициативен комитет, начело със зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов, и подкрепен от левицата.

Самият Радев не е член на партията, от левицата държат до него в изборите да застане разпознаваемо лице от редиците на социалистите.

Сред претендентите с най-много номинации в партията при вътрешното допитване са водачът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов и евродепутатът Илияна Йотова, която се оттегли от битката за президентската номинация в полза на Радев. Според източници от „Позитано“ 20 тя има и най-големи шансове да спечели позицията на подгласник.

Във форума  ще вземат участие членовете на Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията, народните представители от „БСП лява България“, председатели на общински и областни структури на БСП, кметове, издигнати и подкрепени от левицата.

- реклама -