Нинова БСП президент вицепрезидент

БСП решава на 2-ри август кандидатите за президент и вицепрезидент

Взехме решение  да направим Изпълнително бюро, което трябва да анализира номинираните в БСП от конференциите имена за кандидат-президент„.

Диалогът с АБВ продължава

Нинова отрече политическият диалог между БСП и АБВ  за обща кандидатура да е изчерпан. Припомняме ви, по-рано днес от АБВ обявиха, че техните кандидати за Дондуков 2 са Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Както партията реши с вътрешнопартийно допитване, имаме мандат да води разговори с другите партии за широка лява кандидатура. На 2 август бюрото ще анализира имената, ще преценим с кои имена каним АБВ, Движение 21 и другите партии на 3 август на разговори. Днес им пуснахме писмата. Нека да дойдат със своите предложения, ние отиваме с нашите, които са номинирани от партийните ни организации – сядаме и разговаряме”, обясни Нинова.

В отговор на въпрос за възможността Първанов да бъде подкрепен, тя заяви, че единственото, което смята е, че не се прави така. „След като имаме уговорки, че ще се видим, че ще обсъждаме имена, не се прави предварително. Коректно е да седнем и да разговаряме. Те с техните предложения, ние с нашите”, каза Нинова.

- реклама -