БСП

БСП регистрира листата си в ЦИК, Нинова не се чувства бламирана от партията

„Не се чувствам бламирана от Националния съвет – не за пръв път, надявам се и не за последен в нашата партия ще има спорове и дебати по съдържание. Тръгваме с листа със силни и ярки хора към победа на евроизборите“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като днес левицата регистрира в ЦИК своите кандидати за предстоящите избори за Европейски парламент.

„Борим се да сме първа политическа сила. Искаме да получим най-голямо доверие. Гледаме към евроизбори 2019 като вот на недоверие към управлението на България. Чрез победа на европейските, да постигнем предсрочни парламентарни избори тук“, заяви червената лидерка.

Запитана дали ако БСП загуби изборите, Нинова е готова да поеме отговорност за листата, тя заяви: „Ако тръгваме към една кампания с мисъл за загуба, то по-добре да не я започваме.“

Лидерът на БСП бе категорична, че дебатите в партията по въпроса са били достатъчно дълги, за да докажат, че червените са демократична партия.

„Имахме различия. Имахме 11 часа разговори. Затворихме листата и това е краят на спора – тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила“, обясни тя.

Иво Христов: Нямаме конфликти с президента

„Не само, че няма конфликт между мен и президента, а има съвпадение на възгледите“, категоричен бе бившия началник на кабинета на държавния глава Иво Христов. Той е на четвърта избираема позиция в евролистата на БСП от гражданската квота.

„Някои медии представят желаното за действителност. Не само, че няма конфликт, има съвпадение на възгледите още от самото начало – от неговата кампания, та до ден днешен“, допълни Христов.

- реклама -