Нинова Радев, консултации, БСП

БСП при президента: Поканата за диалог от ИТН е добър знак

Предизвикателствата пред страната мисля че няма смисъл да ги говорим но предстои да работим усилено върху това което вие винаги сте заявявали – разграждането на порочния управленски модел, справянето с корупцията, решаването на социалните проблеми, на тежкото разделение в доходите, неравенствата на българските граждани.

Това заяви в началото на консултациите с БСП за България президентът Румен Радев.

 

„България е изправена пред сериозни предизвикателства, както в резултат на COVID кризата, така и на икономическите и социални последици от нея.

Предстои ни да приемем актуализация на бюджета, такава беше и позицията ни при миналия парламент. За нас е изключително тревожно социално-икономическото състояние, предвид и нарастващите цени на основни храни и стоки на ток, вода, парно, растящата бедност и увеличаващите се неравенства“.

Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че заради COVID кризата икономиката миналата година е отбелязала спад от 4,5%. „Има нужда от целенасочена държавна политика, за да се преодолее този спад и да започне растеж. Имаме и други приоритети, но тези са достатъчно важни, за да мислим държавнически и да се опитаме този път да съставим редовен кабинет, с ясни приоритети и отговорност за задачите, които трябва да свършим“, коментира тя.

„Различното от миналия път е, че колегите от „Има такъв народ“ проявиха желание за разговори.

По-рано ни определяха като статукво, с което категорично не се съгласихме, доказали сме го в годините с работата си срещу „модела ГЕРБ“. За нас в този фрагментиран парламент е изключително важен диалогът, независимо до какъв резултат ще доведе. Приемаме тази първа стъпка от „Има такъв народ“ като добър знак. Всичко, което чуем в събота като предложения ще отнесем до Националния съвет на партията в неделя“, каза Нинова.

„Българските граждани могат да разчитат от страна на БСП за разум, надпартийно мислене, с грижа за тях, с цел съставяне на редовен кабинет. Ако не се стигне до реализация на първи и втори мандат, ако прецените, че ще връчите на нас третия, да се опитаме да съставим кабинет. Не можем да не опитаме да дадем решение на въпроса, нямаме историческо време за губене“, допълни Корнелия Нинова.

 

- реклама -