БСП: Президентът да не се занимава с нас през следващите 2 месеца

Президентът да не се занимава с БСП през следващите 2 месеца. За това настоя бившият шеф на ПГ на БСП и член на ИБ на партията Георги Свиленски на пресконференция.

„Учудва ни, че най-големите удари по БСП идват от страна на президента. Такива нямаше по времето на ГЕРБ“, заяви той.

БСП сигнализираха, че тази сутрин е била уволнена зам.-генералния директор на НКЖИ Гергана Алексова. Тя е член на БСП, но работи в НКЖИ вече 4 г., минала е през цялата йерархия, обясни пък Борислав Гуцанов. Той изчете и биографията на съпартийката си.

„Първата заповед на служебното правителство е да уволнят един професионалист и експерт, назначен не по времето на БСП,

само защото е член на БСП

И преди известно време започна да проверява обществените поръчки и се опита да разкрие корупционни схеми в жп инфраструктурата“, критикува Свиленски. Те започват с чистки, реваншизъм и то показно срещу БСП. Целта е БСП да бъде използвана и унижена, да отиде на изборите с някакво петно, коментира той.

Тези уволнения не са случайни, много добре се знае кой в коя партия членува. Проблемът е, когато се правят без аргументи. А когато започваш със зам.-изпълнителен директор, това е целенасочена атака срещу БСП, каза още Свиленски.

Според него така ставало ясно какво е отношението на президентската институция срещу тези хора, които работили на два пъти за избирането на Румен Радев.

При нас нямаше нито една калинка, нито един човек, за който предварително да не е премерено дали става или не за тази работа, обясни и Борислав Гуцанов. Дано това да е единичен случай, защото основният ангажимент на служебното правителство е да се организират честни избори, а не да се правят уволнения.

Държавата не е в нестабилност,

както се опитват да внушават от президентската институция. Внушенията, че има хаос и служебният кабинет трябва да възстановява някаква справедливост, не са верни, коментира Свиленски.

Илияна Йотова отговори на критиките на Нинова

- реклама -