Жельо Бойчев

БСП предупреди, че отиващото си правителство бърза с назначения и сделки

Настояваме отиващото си правителство да спре всякакви разпоредителни сделки и кадрови назначения, заяви днес на брифинг в НС депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев.

Назначения

По информация на депутата в проектната компания, която се занимава с газовата връзка на Министерство на енергетиката, е назначена съпругата на бившия външен министър Николай Младенов. В МВнР вече двама зам.-министри заминават посланици, постоянният секретар на министерството – също.

Военният министър готви продажба на имоти

Жельо Бойчев категорично настоя да спре подготовката от страна на военния министър в оставка Николай Ненчев и ведомството му за продажба на над 200 дка земи по българското Черноморие. „Това разграбване на българската държава и този опит всички политически кадри на ГЕРБ да бъдат назначени от това отиващо си правителство трябва да спре”, подчерта депутатът.

Депутатът Драгомир Стойнев обясни, че е направил опит да се гледа закон за публичните предприятия, който е внесен през юли месец, но управляващите не желаят да се гледа, защото така би се спряла корупцията и назначаването на „калинки”.

Стойнев даде примери и от ВМЗ Сопот, където е сменен голяма част от борда на предприятието, същото е станало наскоро и в LB Bulgaricum и там са настанени на високи позиции хора без опит, които досега никога не са заемали управленски постове.

Стойнев призова президентът бързо да назначи служебно правителство. Народният представител от БСП лява България Атанас Зафиров даде пример със скорошно назначаване на директора на МБАЛ – Бургас и също потвърди за готвена продажба на земи по българското Черноморие.

Това правителство ще остане в българската история като, може би, единственото правителство с най-много повдигнати обвинения на действащи министри, каза Жельо Бойчев и изрази надежда разследващите органи час по-скоро да си свършат работата.

- реклама -