БСП, Румен Гечев, Горанов, хазарт, оставка

БСП поискаха оставки заради случващото се в хазартния сектор

Опозицията за пореден път призова кабинетът да подаде оставка заради случващото се в хазартния сектор.

Това предаде БГНЕС.

„Да си вземат шапките и да си ходят“, заяви днес в парламента депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси проф. Румен Гечев.

Повод за думите му стана публикацията от Фейсбук, в която обвиненият в данъчни престъпления бизнесмен Васил Божков показа негова комуникация с потребител на име Влади Горанов.

„Не мога да коментирам тази комуникация, тъй като тя не е потвърдена“, заяви Гечев.

„Аз многократно казах, че няма как министърът на финансите на Република България да не знае какво става в един от ключовите сектори, който осигурява на бюджета милиарди годишно. Абсурдно е! Ако министърът на финансите не е знаел, той не е за тази работа. Ако е знаел, той е за друго място“, коментира Гечев.

„Ако са верни данните на държавата, че са загубени стотици милиони лева за бюджета, това не може да стане без политически чадър. Няма дете, които ще повярва, че стотици милиони не влизат в хазната просто така“, допълни още той.

Според него финансовият министър носи пряка отговорност за случилото се, тъй като Комисията по хазарта е назначена от него и трябва да му помага в надзорната дейност.

„Държавата твърди, че ги няма 700 млн. лева. До девето коляно вън от държавата, които са допуснали тази грешка“, каза още Гечев. „Г-н Божков видяхме ли го в кабинета на премиера? Вие видели ли сте някъде в Европа премиерите да се срещат с футболни клубове? Аз не съм“, коментира още депутатът.

- реклама -