Славчо Велков изслушване Бойко Рашков подслушване

БСП поиска НС да изслуша Бойко Рашков заради подслушване на магистрати, политици и журналисти

БСП поиска изслушването на председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков.

Искането е заради нерегламентирано подслушване на магистрати, политици и журналисти с цел сплашване.

Славчо Велков – депутат от ПГ на „БСП за България“, член и зам.-председател на Комисията за контрол над службите и прилагането на специални разузнавателни средства обяви в НС, че вчера комисията е приела доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Неговият председател Бойко Рашко, обаче не е могъл да отговори конкретно на въпрос за медийни публикации, според които магистрати, политици и журналисти са подслушвани с „цел сплашване“.

“ Г-н Рашков отговори общо на въпроса, предвид на факта, че не беше подготвен за него, без да конкретизира имена“, допълни Велков.

„Във връзка с факта, че констатираме тревожни факти и данни около това изявление и около дейността на Бюрото, свързана включително с процеса, процедурата на съхранение на резултатите от прилагане на СРС, в това число унищожаване и неунищожаване, и възможност за нерегламентирано използване в последствие, и във връзка с трудностите и пречките, които среща Бюрото, видно от доклада, искаме изслушване на ръководителя на Националното бюро г-н Бойко Рашков на закрито заседание в зала в периода 29 ноември – 2 декември“, каза още Славчо Велков.

- реклама -